Fraaie potterie bij de wereldwinkel in Appingedam. Nu even niet te krijgen.
Fraaie potterie bij de wereldwinkel in Appingedam. Nu even niet te krijgen.

Heropening Wereldwinkel Appingedam uitgesteld

Algemeen

APPINGEDAM - De feestelijke heropening van de wereldwinkel in Appingedam is uitgesteld. De versterking van het pand heeft vertraging opgelopen.

Het pand van de wereldwinkel in de Dijkstraat moet net als veel andere panden in deze straat bevingsbestendig worden gemaakt. Op 26 september zou met de werkzaamheden worden begonnen en volgens het bouwschema zou dan de feestelijke heropening plaats kunnen vinden op 26 november.

Een paar dagen voor de aanvang van de werkzaamheden, de winkel was al helemaal ontmanteld, kwam het bericht dat er door onvoorziene omstandigheden niet kon worden gestart. Voor het bestuur van de wereldwinkel en haar vrijwilligers was dit een diepe teleurstelling. Vooral in deze tijd van het jaar betekent dit namelijk nogal wat. Aan de vaste afnemers van kerstpakketten moet nu ‘nee’ verkocht worden. Ook alle klanten die elk jaar langskomen voor een leuk en verantwoord sinterklaas- of kerstcadeau kunnen dit jaar niet bij de wereldwinkel in Appingedam terecht.

De aannemer heeft inmiddels een nieuwe planning gemaakt en hoopt binnenkort met de werkzaamheden te beginnen. Dat betekent dat de heropening niet eerder zal zijn dan na midden januari 2023. Enkele werkzaamheden in eigen beheer zijn intussen wel uitgevoerd.