De succesvolle jubileumshow werd door eigen leden verzorgd.
De succesvolle jubileumshow werd door eigen leden verzorgd.

Geslaagde jubileumshow van de Eemsrakkers in Holwierde

Algemeen

HOLWIERDE - Voltigevereniging de Eemsrakkers in Holwierde heeft zaterdag z’n 50-jarig bestaan gevierd. In de eigen manege werd een grote jubileumshow gegeven. De bezoekers waren enthousiast.

De show werd uitgevoerd door de eigen leden, die terug gingen in de tijd naar 1972. In dat jaar werd de vereniging opgericht op initiatief van de heer Mulder. In het begin werden er voltigelessen gegeven op onder andere een shetlander. Ter herinnering hieraan werd speciaal voor deze gelegenheid shetlandpony Disney naar Holwierde overgebracht om deel te nemen aan de show. 

In eerste deel van de show waren verplichte oefeningen zien, zoals deze ook tijdens wedstrijden moeten worden uitgevoerd. Door de jaren heen zijn deze oefeningen veranderd, maar ook de kleding. 

Tijdens het tweede deel van de show lieten alle groepen een zelf bedachte kür zien. Ook dit is een onderdeel tijdens officiële wedstrijden, maar met vrije keuze voor muziek en kleding. 

De show werd afgesloten door het L-team, het wedstrijdteam van de vereniging. Gast-longeur was Martin Hamminga met het paard Hero. Het L-team liet acrobatische oefeningen zien in galop. Hierbij is het belangrijk dat er een goed vertrouwen is tussen voltigeur, paard maar ook met de longeur. 

Het bestuur en de organisatie van het jubileumfeest toonden zich na afloop zeer tevreden over de show. Gedurende de dag kwamen veel bezoekers een kijkje nemen, waaronder veel oud-leden en -vrijwilligers.