Onder het toeziend oog van de trainsters doet een van de Revolution-teams z'n oefening.
Onder het toeziend oog van de trainsters doet een van de Revolution-teams z'n oefening.

Showteam Revolution Delfzijl viert 20-jarig bestaan

Algemeen

DELFZIJL - Showteam Revolution uit Delfzijl heeft zaterdag het 20-jarig bestaan gevierd. Dat gebeurde in een volle sporthal De Ringen.

De majorette- en twirlvereniging werd opgericht na de ontbinding van malletband CSHD in 2001. Inmiddels zijn er 30 leden. ,,Het was spannend om als zelfstandige vereniging door te gaan”, blikt huidig voorzitter Jinny Smidts terug. ,,Spontaan werd een interim-bestuur opgericht en het resultaat is dat we nu ruim 20 jaar verder zijn.’’

Eigenlijk zou het jubileum vorig jaar al gevierd worden, maar vanwege corona konden de festiviteiten toen geen doorgang vinden. Dat werd ruimschoots ingehaald. De teams bestaande uit verschillende dames en één heer, lieten hun routines zien. Ook het bestuur en de commissies traden voor het voetlicht. 

Dat 20 jaar een respectabele leeftijd is, was zichtbaar toen ook ‘oude’ dames achter de rollator zich in de show mengden. Het publiek werd verder getrakteerd op flashmob, die werd uitgevoerd door beide trainsters Brenda van der Broek en Janieke Knez en diverse dames die in de afgelopen 20 jaar lid zijn geweest. De avond werd muzikaal ondersteund door muziekvereniging Multiple uit Ten Boer. Samen met deze band verzorgt Revolution regelmatig straatoptredens. 

Ook werden er diverse jubilarissen gehuldigd. Destiny Habing, Dilara, Sara en Selin van der Veen, Elise Oost en Jennifer Knoppers werden in het zonnetje gezet voor 7,5 jaar lidmaatschap. Dewi Rooske twirlt al meer dan 10 jaar en de beide trainsters werden vereerd met een bokaal ter ere van hun 25-jarige carrière in de twirlwereld. 

Verder werd scheidend bestuurslid Lisette Runhart in het zonnetje gezet. Zij is sinds de oprichting van de vereniging penningmeester geweest en daarvoor werd ze beloond met het erelidmaatschap.