Pelikaantjes van Nancy Maliepaard.
Pelikaantjes van Nancy Maliepaard.

Expositie Kleurrijk in Kunsthof Blankenstein

Algemeen

APPINGEDAM - In Kunsthof Blankenstein in Appingedam opent zondag 4 december de expositie Kleurrijk. Er is werk te zien van en Nancy Maliepaard uit Appingedam en Dirk Keegstra uit Goutum.

Keegstra (Leeuwarden 1954) studeerde aan de Rietveldacademie in Amsterdam en was jarenlang werkzaam als docent beeldende vorming aan de NHL/Stenden Hogeschool. Hij heeft zijn omgeving als belangrijkste inspiratiebron voor zijn werk. Continu maakt hij foto’s van alles wat hij tegenkomt. Hij voegt zelf een nieuwe laag toe aan zijn foto’s en gebruikt hiervoor acrylverf. 

Nancy Maliepaard maakt beelden van klei. In deze expositie laat ze een aantal van de door haar vormgegeven mens- en dierfiguren zien. Het werk is heel herkenbaar maar tegelijkertijd komt vaak de vraag op of een mens de getoonde capriolen fysiek en mentaal gezien ook echt zou kunnen uitvoeren. Bijzonder in deze expositie is een serie pelikaantjes met de naam Daam(pie), geïnspireerd op de Groningse naam van de stad Appingedam. In het stadswapen van Appingedam speelt de pelikaan een prominente rol.

De expositie duurt tot 22 januari en is te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.