De vrolijke Dickens-familie die zorgt voor de voorstellingen in Appingedam (foto Wim Hazenhoek).
De vrolijke Dickens-familie die zorgt voor de voorstellingen in Appingedam (foto Wim Hazenhoek).

Sfeervol Dickens-theater in Appingedam in aanloop naar Kerst

Algemeen

APPINGEDAM - De stad Appingedam hult zich een week voor Kerst weer helemaal in Dickens-sferen. Onder de naam ‘Dickens in Daam’ wordt in de Solwerderstraat-west weer meerdere keren de voorstelling ‘A Christmas Carol’ gespeeld.

In 2019 speelde de Theatergroep Dickens het beroemde theaterstuk over de vrek Scrooge voor het laatst. Daarna gooide corona roet in het eten en was Appingedam een tijdlang verstoken van de bijzondere sfeer die de voorstelling altijd met zich meebrengt.

De in totaal 12 uitvoeringen zijn dit keer op vrijdag 16 en zaterdag 17 december. De Solwerderstraat-west wordt hiervoor omgetoverd in één groot theatertoneel, waar ook de bezoeker deel van gaat uitmaken. Rond de 100 acteurs, figuranten en muzikanten, gekleed in de sfeer van toen, brengen het bijna 180 jaar oude verhaal tot leven onder de naam ‘Dickens in Daam’. Dames en heren van stand, arbeiders en hardwerkende vrouwen, ondeugende schoffies en schattige meisjes. Het publiek zal dit leven met eigen ogen om zich heen zien gebeuren als ze door de straat dwalen.

Juist Appingedam leent zich heel goed voor een straattheater als dit. De historische binnenstad is een decor op zich, waar weinig aan moet gebeuren om Dickens te laten herleven. De Solwerderstraat met de historische panden en de ‘wereldberoemde’ hangende keukens ademt een en al historie. Met als hoogtepunt het schattige huisje op Solwerderstraat 18 met de naam Ebenhaezer. Dat is ook de voornaam van Scrooge...

In de Dijkstraat, dé winkelstraat van Appingedam, hebben de ondernemers op beide dagen koopavond met een gezellige kerstsfeer.

Voor de theatervoorstellingen worden online tickets verkocht vanaf zondag 27 november 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.dickensindaam.nl. Er zijn in totaal 480 tickets beschikbaar voor beide dagen. De voorstellingen zijn ook goed te bezoeken voor mindervaliden.