Jur Rommeling overhandigt de sleutel van het nieuwe Sinterklaashuis aan de hoofdpiet (foto Jan A. Blaak).
Jur Rommeling overhandigt de sleutel van het nieuwe Sinterklaashuis aan de hoofdpiet (foto Jan A. Blaak).

Sinterklaashuis in Appingedam feestelijk geopend

Algemeen

APPINGEDAM - In het centrum van Appingedam is vrijdagmiddag op feestelijke wijze het nieuwe Sinterklaashuis geopend. Dat gebeurde door een groepje vooruit gereisde Pieten, die alles in gereedheid maakten voor de komst van de Sint. 

De sleutel van het tijdelijke verblijf van de Sint in de Dijkstraat werd aan de hoofdpiet overhandigd door Jur Rommeling, de voorzitter van de winkeliersvereniging. Het nieuwe Sinterklaashuis was nodig, omdat het oude verblijf van Sinterklaas in de steigers staat in verband met de versterking. 

Het Sinterklaashuis speelt ook een hoofdrol in de grote stempelactie die de ondernemers in de Fivelstad organiseren in verband met de komst van de Sint. Volle stempelkaarten kunnen hier worden ingeleverd in de rode brievenbus. Men maakt dan kans op prijzenpakketten ter waarde van 600 euro, die door de ondernemers van Appingedam zijn samengesteld. De trekking en bekendmaking van de winnaars is op 10 december. 

Naast drie hoofdprijzen zijn er ook enkele lekkere troostprijzen te verdienen, geheel in het teken van het Sinterklaasfeest. Bij alle deelnemende winkels ontvangt men per uitgave van 10 euro een stempel en bij 10 stempels is de kaart vol. Er kunnen tijdens deze periode meerdere volle stempelkaarten worden ingeleverd.

In de rode brievenbus van het Sinterklaashuis kunnen natuurlijk ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden achtergelaten. Er is een grote kans dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken.