Antje Hartog (rechts) samen met Vrouwenraad-voorzitter Alie Doornbos.
Antje Hartog (rechts) samen met Vrouwenraad-voorzitter Alie Doornbos.

Vrouwenraad Loppersum huldigt Wirdumse

Algemeen

LOPPERSUM - Antje Hartog uit Wirdum is maandag in het zonnetje gezet door de Vrouwenraad Loppersum. Ze is al vijftig jaar actief voor deze organisatie.

De huldiging vond plaats in het voormalige gemeentehuis van Loppersum tijdens een vergadering van de Vrouwenraad. Uit handen van voorzitter Alie Doornbos ontving mevrouw Hartog bloemen en waren er hartelijke woorden. 

Antje Hartog vertegenwoordigt al vijftig jaar haar woondorp Wirdum in de vrouwenorganisatie. Ze is een warm pleitbezorger voor het dorp bij de zaken die in de Vrouwenraad besproken worden. Ook speelt ze een belangrijke rol in de jaarlijkse Paasactie in de voormalige gemeente Loppersum. Tijdens deze actie krijgen mensen boven de leeftijd van 80 en zieken en bedlegerigen van alle leeftijden een bloemetje van de Vrouwenraad. In Wirdum verzorgt Antje Hartog dit samen met anderen. Het geld voor de Paasactie wordt bijeengebracht door een collecte in Loppersum, Garrelsweer en Wirdum. Ook hierbij speelt Antje Hartog een duidelijke rol. 

De afgelopen jaren waren door corona weinig intensief, omdat het door de pandemie niet mogelijk was de gebruikelijke activiteiten te organiseren. De Vrouwenraad Loppersum heeft de draad nu weer volledig opgepakt.