Molen Adam zal tot en met 10 december in het oranje worden gezet.
Molen Adam zal tot en met 10 december in het oranje worden gezet.

Eemsdelta kleurt oranje voor ‘Orange the World’

Algemeen

EEMSDELTA - In Eemsdelta wordt op meerdere plaatsen deelgenomen aan ‘Orange the World’. Tijdens deze campagne wordt opgeroepen tot het stoppen van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. De actiekleur oranje zal overal te zien zijn. 

‘Oranje the World’ start vrijdag. In Eemsdelta wordt molen Adam tot en met 10 december oranje verlicht. Ook laat de gemeente tijdens deze periode bij de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en het werkbedrijf Eemsdelta in Appingedam ‘Orange the World’ vlaggen hangen. 

Wethouder Meindert Joostens: ,,De gemeente ondersteunt deze campagne van harte. Wij zijn medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wij willen dat vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van geweld, zoveel mogelijk worden geholpen.  Deze hulp kunnen ze aanvragen bij Veilig Thuis via het telefoonnummer 0800 2000 of bij diverse andere instanties, zoals Slachtofferhulp Nederland. Maar ook als je zelf geen slachtoffer bent, kun je hier hulp aanvragen om te voorkomen dat iemand anders dat wel wordt.’’

De ‘Orange the World’ campagne is een initiatief van de Verenigde Naties en wordt in de gemeente Eemsdelta ondersteund door Soroptimistclub De Eemsmond. Vanaf de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (25 november) tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) vinden zestien dagen acties plaats. De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Meer informatie over de campagne is te vinden op orangetheworld.nl.