Afbeelding

Inwoners Oldambt tevreden over Wmo-hulp

Algemeen

OLDAMBT - De inwoners van Oldambt zijn tevreden over de dienstverlening van de gemeente vanuit de Wmo. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verplicht jaarlijks een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de ervaring van cliënten. 

Uit dit onderzoek van adviesbureau Magis blijkt dat inwoners van Oldambt tevreden zijn over de zorg. In totaal 91 procent van de respondenten geeft aan dat de ondersteuning die gegeven wordt, past bij de hulpvraag.  En 87 procent vindt de kwaliteit van deze ondersteuning goed. Van de respondenten geeft 82 procent aan dat de Wmo-hulp bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Uit het onderzoek zijn ook aanbevelingen naar voren gekomen. Zo weet bijvoorbeeld de meerderheid van de respondenten niet van het bestaan van cliëntondersteuning. De gemeente gaat hier samen met Sociaal Werk Oldambt aandacht aan schenken.