De eerste inzamelbox werd geplaatst bij GroenRijk Eemsdelta in Appingedam.
De eerste inzamelbox werd geplaatst bij GroenRijk Eemsdelta in Appingedam.

Voedselbank Eemsdelta gaat voor 1 miljoen DE-waardepunten

Algemeen

DELFZIJL - Voedselbank Eemsdelta is een inzamelingsactie voor Douwe Egberts-waardepunten begonnen. Daarmee kan men gebruikers van de voedselbank voorzien van koffie.

De actie wordt al enige jaren samen met de Lionsclub Appingedam-Delfzijl georganiseerd, dit jaar voor de elfde keer.

1600 pakken koffie

Alle Douwe Egberts-verpakkingen bevatten waardepunten. Voor ongeveer 600 DE-punten ontvangt men een gratis pak koffie van 250 gram. Vorig jaar leverde de actie de voedselbank maar liefst 1600 pakken koffie op. Dat komt neer op zo’n 960.000 waardepunten. Dit jaar hoopt de voedselbank minimaal een miljoen punten in te zamelen. 

Waardepuntboxen

Het inzamelen verloopt voorspoedig. De voedselbank heeft al een hoop punten mogen ontvangen, van voornamelijk particulieren maar ook van verenigingen, stichtingen en kerken. Inmiddels staan er op verschillende plekken in de gemeente Eemsdelta zogenaamde DE-waardepuntenboxen. 

Waar inleveren? 

DE-waardepunten inleveren kan in Appingedam bij de bibliotheek, Gezondheidscentrum Overdiep en GroenRijk Eemsdelta. In Delfzijl kan men terecht bij Apotheek Neptunus, de bibliotheek, Jumbo Jachtlaan en de Voedselbank zelf. Verder staan er boxen in het dorpshuis van Garrelsweer, de bibliotheek van Loppersum en Drogisterij Marja in Middelstum. In Spijk kan men terecht bij bloemen- en Plantencntrum Bie de Jongens en in Stedum bij Stichting Moarstee. DE-punten kunnen ook ingeleverd worden bij Fitnesscentrum Performance en de Spar in Wagenborgen en de dorpshuizen van Wirdum en ’t Zandt. Verder kunnen de punten ook per post opgestuurd worden naar Voedselbank Eemsdelta, Waddenweg 2 9933 KH Delfzijl.