De 'eerste paal' is geheid. Jan Menninga en zijn team zijn tevreden.
De 'eerste paal' is geheid. Jan Menninga en zijn team zijn tevreden.

Bouw nieuwe sportaccommodatie Spijk officieel van start

Algemeen

SPIJK - De bouw van de nieuwe accommodatie op sportpark Oldencate in Spijk is dinsdag officieel van start gegaan. Onder leiding van wethouder Jan Menninga werd de ‘eerste’ heipaal geslagen.

Menninga kreeg hierbij assistentie van de locatiedirecteur van kindcentrum ‘t Maar en bestuursleden van voetbalvereniging Poolster en volleybalvereniging Poolster.

Jan Menninga: ,,In de afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het sportpark en het terrein er omheen. Zo heeft de voetbalvereniging kunstgrasvelden gekregen en staat het nieuwe Kindcentrum ‘t Maar op het terrein. Nu gaan we door naar de volgende fase, namelijk de nieuwe sportaccommodatie. Het is goed dat we vandaag hier als partners aandacht aan hebben gegeven. Een mooi moment voor de school, de betrokken sportverenigingen en voor ons als gemeente.”

Op het sportpark in Spijk staat al een gymzaal die overdag door kindcentrum ‘t Maar gebruikt wordt voor het bewegingsonderwijs. ‘s Avonds wordt de zaal gebruikt door de lokale sportverenigingen. Naast de gymzaal staan de kleedruimten en kantine van vv Poolster. Er komt nu één aardbevingsbestendig gebouw voor zowel de sportvoorzieningen als de nieuwe gymzaal. De oude gymzaal blijft in gebruik tot de nieuwe klaar is. 

Voetbalclub Poolster en het Nationaal Programma Groningen betalen mee aan de nieuwbouw die in het najaar van 2023 klaar moet zijn. Daarna wordt de huidige sportaccommodatie gesloopt. Eind volgend jaar zijn alle werkzaamheden afgerond.

Zo gaat de nieuwe sportaccommodatie in Spijk eruit zien.