De bark Mathilde in het museum. Het scheepsmodel wordt momenteel gerestaureerd.
De bark Mathilde in het museum. Het scheepsmodel wordt momenteel gerestaureerd.

‘Dag van het Scheepsmodel’ in MuzeeAquarium Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - MuzeeAquarium Delfzijl organiseert op 7 januari de ‘Dag van het Scheepsmodel’. Er zijn die dag leuke activiteiten voor kinderen, zoals knutselen en een speurtocht, en er worden demonstraties gegeven.

Het museum bezit een uitgebreide collectie scheepsmodellen, zowel van de zeevaart als de binnenvaart. Het grootste model, de bark Mathilde, wordt op dit moment gerestaureerd. Op 7 januari zal het eindresultaat worden getoond. 

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen ook meedoen aan de wedstrijd ‘bouw je eigen scheepsmodel’.  Er zijn prijzen in drie leeftijdscategorieën: 4-8 jaar, 9-12 jaar en 13-17 jaar. Inzendingen mogen maximaal 50 centimeter hoog zijn, 50 centimeter lang en 30 centimeter breed. Het model moet zelf bedacht zijn, dus géén bestaand bouwpakket. Het gebruikte materiaal mag van bijna alles zijn. Denk aan hout, lego, knex, karton enzovoort. Niet toegestaan zijn etenswaren of materialen die kunnen bederven.

Deelnemers dienen voor 1 januari een foto van hun bouwwerk te sturen naar info@muzeeaquarium.nl. Wel met vermelding van naam, leeftijd, woonplaats en een telefoonnummer. Een selectie van de inzendingen wordt tijdelijk tentoongesteld in het museum. Als een schip wordt uitgekozen voor de expositie, krijgt de maker hiervan uiterlijk 3 januari bericht. 

De prijsuitreiking van de wedstrijd is op de ‘Dag van het Scheepsmodel’ om 10.30 uur in het museum. De dag duurt 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 17 jaar.