Menno Smidts en Jan Frans Rosema bekrachtigen de overname met een handdruk.
Menno Smidts en Jan Frans Rosema bekrachtigen de overname met een handdruk.

Auto Bolhuis krijgt een nieuwe eigenaar: Smidts Autogroep

Algemeen

FARMSUM - Auto Bolhuis in Delfzijl is verkocht aan de Smidts Autogroep. Het bedrijf blijft officieel aan Ford verbonden. Ook de activiteiten van Profile Car & Tyrecenter maken deel uit van de overname. 

Jan Frans Rosema heeft besloten zijn bedrijf per 1 januari te verkopen aan de Smidts Autogroep. ,,Meer dan 30 jaar heb ik met veel plezier aan Auto Bolhuis gewerkt, nadat ik begin jaren 90 het bedrijf van de heer Bolhuis heb overgenomen. Het is voor mij tijd voor een andere uitdaging’’, aldus de uitleg van Rosema. Hij zegt in Menno Smidts van Smidts Autogroep ‘een goede en solide partij’ gevonden te hebben om het bedrijf over te nemen.

Menno Smidts: ,,Auto Bolhuis past qua cultuur uitstekend bij ons bedrijf, met een hoge klantvriendelijkheid en van oudsher een echt familiebedrijf. De goede naamsbekendheid van Auto Bolhuis in de regio Delfzijl is natuurlijk een verdienste van alle medewerkers, maar zeker ook van de huidige eigenaar, Jan Frans Rosema, die het bedrijf de afgelopen 30 jaar met veel passie en enthousiasme heeft geleid.”

Menno Smidts is de vijfde generatie van het familiebedrijf dat al in 1867 is opgericht en dus meer dan 155 jaar bestaat. Eerder dit jaar nam de Smidts Autogroep ook al Ford-dealer Wensink in de regio’s Veendam en Winschoten over.

Voor de klanten van Auto Bolhuis zal er in de praktijk weinig veranderen. De locatie blijft dezelfde, alle medewerkers blijven in dienst en ook de naam Auto Bolhuis blijft bestaan.