Afbeelding

Rugbyers Phoenix na 85-12 zege aan kop ranglijst

Algemeen

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag een duidelijke 85-12 zege geboekt op RC Sneek. De havenkanters gaan daardoor nu aan kop op de ranglijst.

In de beginfase van de wedstrijd werd Sneek veelvuldig teruggedrukt, maar door goed verdedigend werk van de Friezen lieten scores op zich wachten. De voorwaartsen van Phoenix bleven aanval op aanval opzetten en dat gaf uiteindelijk de snelle spelers in de lijn de mogelijkheid om met twee tries in een paar minuten het eerste gat te slaan. In de loop van de eerste helft werd het verschil tussen beide ploegen groter en groter. De smalle selectie waarmee Sneek was afgereisd naar Delfzijl speelde de gasten meer en meer parten.

Na de thee bleef Phoenix doorgaan waar het mee bezig was. Sneek probeerde uit alle macht aanvallen op te zetten maar de sterke verdediging van Phoenix gaf geen krimp. De score zou verder oplopen mede door maar liefst vier tries van Merijn Brouwer. Toch wist ook Sneek nog te scoren. Het was de goed spelende fly- half die richting het einde van de wedstrijd twee keurige tries liet aantekenen. Phoenix liet in de laatste fase van de wedstrijd zien waarom het denkt te kunnen promoveren dit jaar. Goede tries met uitstekende samenwerking van de voorwaartsen en de snelle spelers in de lijn zorgden voor een riante 85-12 overwinning.

Er zijn dit kalenderjaar nog twee wedstrijden te spelen. Komende zondag wacht de volgende thuiswedstrijd tegen het nog onbekende clusterteam van de Pickwick Players en Rams 2.