Burgemeester Ben Visser.
Burgemeester Ben Visser.

Jaarafsluiting ondernemers Eemsdelta met burgemeester Ben Visser

Algemeen

DELFZIJL - Business Club Delfzijl en Ondernemersvereniging Eemsdelta organiseren donderdag 15 december een jaarafsluiting voor ondernemers uit de regio Eemsdelta. Burgemeester Ben Visser is uitgenodigd om te vertellen over ‘300 dagen burgemeester van de gemeente Eemsdelta’. 

Visser zal terugkijken op zijn periode als burgemeester tot nog toe in Eemsdelta. Hij gaat in op de hoogtepunten maar ook de minder leuke zaken. Tijdens de bijeenkomst wordt ook vooruit gekeken naar nieuwe kansen voor de regio Eemsdelta. Het gaat dan vooral ontwikkelingen rondom waterstof, het toerisme en de mogelijkheden van innovatie. En hoe staat het nu met de samensmelting van de drie gemeenten tot Eemsdelta? Speciale aandacht is er ook voor de uitdagingen voor het MKB en de andere bedrijven in deze regio. 

Businessclub Delfzijl (BCD) is een van de organisatoren van de bijeenkomst. Deze vereniging zal zijn leden voorstellen verder te gaan onder de naam Ondernemersvereniging Eemsdelta. Daarmee begint de organisatie aan een nieuwe hoofdstuk in haar rijke geschiedenis, want de BCD is één van de oudste ondernemersclubs in de oude gemeente Delfzijl.

De keuze voor een brede ondernemersclub heeft te maken met de herindeling én de wens om te komen tot een betere organisatiegraad binnen het MKB en kleinbedrijf in Eemsdelta. De initiatiefnemers zijn op zoek naar enthousiaste ondernemers, die als bestuurslid van de nieuwe ondernemersclub willen meehelpen om de doelen te realiseren. De zittende bestuursleden van de BCD zullen aftreden en nieuwe bestuursleden zullen worden voorgedragen. Het nieuwe bestuur heeft vervolgens de handen vrij om de nieuwe ondernemersvereniging tot bloei te brengen.

De presentatie van de avond is in handen van Jetta Post. Na afloop van het programma is er een informele afsluiting. Wie er bij wil zijn dient zich aan te melden via ondernemersclubEemsDelta@ziggo.nl, waarna locatie en tijden worden toegestuurd. Ook jonge ondernemers en ZZP-ers worden nadrukkelijk uitgenodigd.