Wandelaars genoten van de tocht door het oude Fivelingo-gebied.
Wandelaars genoten van de tocht door het oude Fivelingo-gebied.

Wintereditie Fivelstadtocht met zeshonderd deelnemers

Algemeen

APPINGEDAM - De tweede wintereditie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht, met start en finish in Appingedam, is zaterdag gehouden. Met zeshonderd deelnemers was ook deze editie uitverkocht. 

De organisatie kreeg veel lof over de uitgezette routes in combinatie met de uitstekende facilitaire voorzieningen onderweg in en rond de doorkomstplaatsen. Veel ‘historisch en cultureel besef’ was uiteraard ook verwerkt in deze wintereditie van de Fivelstadtocht. 

Hangende keukens

Winterfris maar droog vertrokken de enthousiaste wandelaars in westelijke richting vanuit Appingedam via de beroemde hangende keukens en de synagoge om via Tjamsweer met een boog door het landschap Jukwerd en Krewerd te bezoeken. Vervolgens werden Oosterwijtwerd, Zeerijp, Eenum en Wirdum, als laatste ruststempelplaats, aangedaan.

Opkikkertje 

Vol goede moed ging het daarna richting Appingedam. Onder het genot van een aangenaam zonnetje en opkikkertje in de vorm van kwast danwel kruidenbitter liepen de deelnemers onder de muzikale klanken van de Bierspiekers de Fivelstad binnen. Hier wachtte nog een wandelverrassing om de volledig gerestaureerde kalkoven De Fivel heen.  Na de finish konden de deelnemers nagenieten van hun prestatie met een kop warme erwtensoep. 

Opgeven voor de reguliere Fivelstadtocht van 9 september kan vanaf woensdag via www.fivelstadtocht.nl.