Afbeelding

Wedstrijd MOVV gestaakt

Sport

NIEUWE PEKELA - De uitwedstrijd van MOVV tegen PJC heeft zondag maar twee minuten geduurd. Toen stonden er bij de bezoekers nog maar zes spelers in het veld en moest het duel op grond van de reglementen worden beëindigd. 

MOVV-wedstrijdsecretaris Klaas Drewel: ,,Deze zondag was er in het oorspronkelijke competitieprogramma geen wedstrijd voor MOVV. Een tiental spelers had daarom een uitstapje naar Parijs gepland met een bezoek aan een wedstrijd van PSG. Later werd de op 11 december afgelaste wedstrijd tegen PJC geprogrammeerd voor 29 januari. Het uitstapje was toen al vastgelegd en betaald. PJC vond het geen probleem om op een andere datum te spelen, maar de KNVB stond dat niet toe. Niet opkomen zou een boete en punten in mindering betekenen. Daarom werden vier mannen van het eerste en drie van het derde afgevaardigd. Na twee minuten spelen viel één daarvan zogenaamd geblesseerd uit en moest er wel worden afgeblazen.” 

De wedstrijd zal nu alsnog op een later tijdstip worden uitgespeeld en de tuchtcommissie zal moeten bepalen of er voor MOVV consequenties volgen.