De samenwerking met de NewLifeChurch wordt bekrachtigd met het overhandigen van de sleutel.
De samenwerking met de NewLifeChurch wordt bekrachtigd met het overhandigen van de sleutel.

Het Baken biedt onderdak aan de NewLifeChurch

Algemeen

DELFZIJL - Basisschool Het Baken in Delfzijl biedt voortaan ook onderdak aan de NewLifeChurch. De kerkgemeenschap huurt ruimte voor het houden van diensten.

De NewLifeChurch is een kleine kerkgemeenschap in Delfzijl met Spaans, Engels en Nederlands sprekende leden. Zij maken deel uit een wereldwijde apostolische pinkstergemeente.

Het Baken kreeg vorig jaar de vraag van Beatriz Lupi of het ook mogelijk was de school te huren voor kerkdiensten. Als gastvrije en christelijke school, was er alle bereidheid om hieraan mee te werken. Er werd contact gezocht met de gemeente Eemsdelta en die ging akkoord. Vervolgens is met ingang van dit jaar een samenwerking aangegaan met de NewLifeChurch. 

De samenwerking houdt in dat voortaan Spaans- en Engelstalige kerkdiensten in het gebouw van Het Baken in Delfzijl worden gehouden. De eerstvolgende diensten zijn op zondag 12 en zondag 26 februari. De aanvang is steeds 15.00 uur. Iedereen is welkom.

Wie eens een kijkje wil komen nemen in Het Baken kan altijd een afspraak maken of langskomen op de open dag van de school op 22 maart.