Het briljanten echtpaar Slagter-Dallinga werd door de gemeente Eemsdelta in de bloemen gezet.
Het briljanten echtpaar Slagter-Dallinga werd door de gemeente Eemsdelta in de bloemen gezet.

Briljanten paar in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Het echtpaar Slagter-Dallinga in Appingedam heeft vorige week woensdag z’n 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente Eemsdelta kwam wethouder Usmany op bezoek op het briljanten paar te feliciteren. 

Meneer Slagter is tijdens zijn werkzame leven 40 jaar lang als postbode actief geweest bij PostNL in Appingedam. Mevrouw Slagter-Dallinga zorgde in die tijd thuis voor de kinderen en het huishouden. Het echtpaar heeft twee kinderen, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De beide echtelieden hebben niet stilgezeten. Letterlijk, want ze houden van dansen. Dit hebben ze jarenlang gedaan samen met vrienden. Ook hebben de Damsters veel vakantiereizen gemaakt met de auto en later met de bus in binnen- en buitenland. Daarnaast bezochten ze jarenlang regelmatig theatervoorstellingen. 

Ook op creatief gebied zijn de briljanten echtelieden altijd erg actief geweest. Meneer Slagter heeft zich veel bezig gehouden met het bewerken van hout, schilderen en hij schreef regelmatig stukjes in het Gronings over zijn jeugd in Tjuchem. Mevrouw geniet naast het puzzelen (woordzoekers) ook nog veel van haar orchideeën.