De kinderen krijgen uitleg over nieuwe, groene techniektoepassingen.
De kinderen krijgen uitleg over nieuwe, groene techniektoepassingen.

Jeugd vermaakt zich met nieuwe techniek bij NEC Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Ruim vijftig jonge Delfzijlsters hebben vorige week woensdag kennis gemaakt met nieuwe technologie. Groningen Seaports en Royal Wagenborg, sponsors van NEC Delfzijl, gaven demonstraties op sportpark Centrum.

Beide bedrijven lieten jeugdspelers van NEC Delfzijl en kinderen van BSO Partou op een speelse manier kennis maken met hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Groningen Seaports en Royal Wagenborg hopen dat de jeugd hierdoor interesse ontwikkeld voor groene techniek in de eigen regio.

In het clubgebouw van NEC Delfzijl en buiten kon in groepjes worden deelgenomen aan diverse leuke activiteiten. Zo konden de kinderen onder leiding van waterstofexperts van Groningen Seaports groene waterstof opwekken door te fietsen op een stilstaande waterstoffiets. De brandstof werd vervolgens gebruikt om Max Verstappen in miniatuur rondjes te laten rijden op een racebaan. Buiten stond een heuse kraan van Royal Wagenborg opgesteld waar de kinderen in mochten kijken. Met behulp van een simulator en een virtual reality bril konden ze zelf ervaren hoe het is om een kraan te bedienen. 

Als toetje voor de kids was Groby, de officiële mascotte van FC Groningen, aanwezig voor een meet & greet en een fotomoment.