De Fivelstadtocht beleeft in september z'n negende editie.
De Fivelstadtocht beleeft in september z'n negende editie.

Stormloop op startbewijzen Fivelstadtocht

Algemeen

APPINGEDAM - Het loopt storm bij de inschrijving voor de Fivelstadtocht. Voor de wandeltocht rond Appingedam is  al tweederde van  de startbewijzen uitgegeven. 

De Fivelstadtocht vindt plaats op 9 september. Inschrijven kan sinds 1 februari. De organisatie verklaart de grote belangstelling mede door de succesvolle wintereditie die onlangs werd gehouden. Er is keuze uit afstanden van 5,10, 15 en 25 kilometer. De 10 kilometer is nieuw in het programma. Hiervoor zijn al ruim honderd inschrijvingen binnengekomen. 

Jaarlijks wordt een van de vier windrichtingen gekozen voor het uitzetten van de route. Dit keert gaat het oostwaarts. Appingedam is de start- en finishplaats. Afhankelijk van de gekozen afstand zetten de wandelaars koers naar Delfzijl, Amsweer, Meedhuizen, Tjuchem en Steendam. Op 9 september is het ook Open Monumentendag. Dit betekent dat de wandelaars onderweg veel historische gebouwen kunnen bezichtigen. 

Inmiddels hebben zich ruim vijfhonderd deelnemers gemeld. Daarmee kent deze negende editie van de Fivelstadtocht een bliksemstart. De organisatie verwacht dat het maximale aantal inschrijvingen van achthonderd deelnemers op korte termijn wordt gehaald.

De Fivelstadtocht heeft zich in korte tijd een warme plek veroverd in de harten van de enthousiaste wandelaars. Dat komt volgens de organisatie ook door de koppeling met de historische context van het Fivelingogebied. 

Meer informatie is te vinden op www.fivelstadtocht.nl.