Afbeelding

Ondernemersclub Eemsdelta zet streep door verkiezingsdebat

Algemeen

DELFZIJL - Ondernemersclub Eemsdelta heeft een streep gezet door het verkiezingsdebat dat op 7 maart in Theater de Molenberg gehouden zou worden. Als voornaamste reden wordt ‘het uitblijven van financiële ondersteuning’ aangevoerd.

De ondernemersclub had de organisatie van het politieke debat al helemaal rond. Dat zou plaatsvinden in de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten op 15 maart. Alle partijen hadden medewerking toegezegd en er was een livestream geregeld, zodat iedereen ook vanuit huis de discussie zou kunnen volgen.

,,Doordat geen financiële ondersteuning kon worden gevonden, zouden de totale kosten volledig op onze schouders komen. Ook al past deze manier van verbinden, informeren en elkaar versterken volledig in onze visie, het risico is ons te groot’’, zo verklaart Ondernemerslub Eemsdelta het afblazen. De vereniging werd onlangs opgericht en zit naar eigen zeggen in een groeifase.

De organisatoren benadrukken dat van de kant van de politieke partijen, burgers en ondernemers alle medewerking werd ontvangen en dat het vooral het financiële risico is, waarom het besluit tot afgelasting moest worden genomen.