Afbeelding

Heropeningsfeest bij Wereldwinkel Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Het pand van de Wereldwinkel in Appingedam is aardbevingsbestendig gemaakt. Alle werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart is er een heropeningsfeest.

De winkel in de Dijkstraat is in verband met de versterking een tijdlang dicht geweest. Volgens de vrijwilligers waren dit maanden van ‘hoop, teleurstelling en toch weer vertrouwen’. ,,En het is goed gekomen, met dank aan Vriesbouw’’, zo laat Wereldwinkel Appingedam weten.

De vrijwilligers hebben deze periode ook gebruikt om het interieur van de winkel op te frissen, de vloer aan te pakken en sommige producten op een andere plaats te zetten. Ook zijn de inkopers op pad geweest om het assortiment te verrijken. Dit heeft geleid tot nog meer ‘mooie, kunstzinnige voorwerpen die de wereld een stukje mooier maken’.

Onlangs kon de winkel worden heropend, maar nu is het volgens Wereldwinkel Appingedam ook tijd voor een feestelijk tintje. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart hangt de winkel vol kleurige milieuvriendelijke ballonnen. Elke betalende klant mag een ballon doorprikken en er valt dan een kaartje uit met een kortingspercentage. Zaterdag 25 maart wordt er ook koffie en thee geschonken, beide fair trade, compleet met een fair trade chocolaatje. 

,,Ons team van vrijwilligers staat te popelen om klanten te ontmoeten. Met hun steun kunnen we meehelpen aan betere leefomstandigheden voor mensen in de derde wereld’, aldus Wereldwinkel Appingedam.