Oktje Lambermont en Michelle van der Braak geven een concert in de kerk van Oostwold (foto Aernout Steegstra).
Oktje Lambermont en Michelle van der Braak geven een concert in de kerk van Oostwold (foto Aernout Steegstra).

Viool- en celloconcert in kerk Oostwold

Algemeen

OOSTWOLD - Violiste Oktje Lambermont en celliste Michelle van der Braak geven zondag 26 maart een concert in de kerk aan de Goldhoorn in Oostwold. 

Beide musici hebben een breed muzikaal programma samengesteld voor viool en cello met als thema tijd. Om te beginnen worden er stukken gespeeld uit verschillende tijden. Beginnend bij Bach uit de 17e eeuw en eindigend met een compositie van Lera Auerbach, waarvan de inkt nog nauwelijks droog is. Veel composities verwijzen bovendien naar andere tijden door oude thema’s of stijlen te gebruiken of er naar te verwijzen.

Verder spelen tijd en de verdeling ervan een dragende rol binnen de muziek. Muziek klinkt op het moment, het is weg zodra de laatste noot is vervlogen. Er zijn snelle en langzame stukken en stemmen kunnen elkaar opjagen, remmen of samensmelten. 

Het onderwerp en het programma krijgen een extra dimensie met teksten uit de literatuur en wetenschap. Jurgen Tiekstra, onderzoeksjournalist en neerlandicus leest ze voor. Deze teksten gaan in op vragen als wat is de tijd? Wat betekent de tijd? Waar blijft de tijd?

Het optreden begint om 15.00 uur. Meer informatie is te krijgen bij Jan Drewel, bereikbaar via dreweljan@gmail.com of 06-12860823.