Onderweg passeren de wandelaars bladzijden uit het prentenboek 'De Gruffalo' (foto Biblionet).
Onderweg passeren de wandelaars bladzijden uit het prentenboek 'De Gruffalo' (foto Biblionet).

Gruffalo-verhalenpad uitgezet op landgoed Ekenstein

Algemeen

APPINGEDAM - In het bos op landgoed Ekenstein in Appingedam is het Gruffalo-verhalenpad uitgezet. Wie het pad afloopt, kan onderweg bladzijden lezen uit het prentenboek ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler. 

Het Gruffalo-verhalenpad is uitgezet door Biblionet Groningen en Staatsbosbeheer. Het gaat om een avontuurlijke en leerzame boswandeling. Al lezend krijgt de wandelaar antwoord op verschillende vragen. Wat eet een muis? Hoeveel slangensoorten leven er in Nederland? Dit zijn maar enkele van de vragen die aan bod komen. Aan de route en het boek zijn ook leuke doe-opdrachten verbonden, die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

Voor liefhebbers van de Groninger taal is er de mogelijkheid om tijdens de wandeling te luisteren naar Marlene Bakker die het boekje in het Gronings voorleest. Er hangt daarvoor een QR code bij de start van het pad. Deze kan met de smartphone gescand worden en vervolgens kan geluisterd worden naar de Groningse Gruvvalo.

Het verhalenpad is in totaal 2 kilometer lang en start bij de parkeerplaats aan de Alberdaweg. De bladzijden uit het prentenboek zullen tot en met 16 mei te vinden zijn langs het pad. Het pad is goed toegankelijk, maar niet geheel verhard.