De directeuren Margriet Drijver (Marenland) en Remco van der Mossel (Heijmans) bekrachtigen de samenwerking.
De directeuren Margriet Drijver (Marenland) en Remco van der Mossel (Heijmans) bekrachtigen de samenwerking.

Heijmans neemt 292 woningen van Marenland onder handen

Algemeen

EEMSDELTA - Aannemer Heijmans gaat 292 woningen van Woongroep Marenland in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland verbeteren en verduurzamen. 

De werkzaamheden starten eind juni en moeten eind 2024 zijn afgerond. Marenland wil snelheid maken met de verduurzaming van de bestaande woningen met het oog op de stijgende energieprijzen. Vanuit de bewoners van het eerste complex is er 100 procent deelname voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

Heijmans voorziet het merendeel van de woningen van vloer-, muur- en dakisolatie en in sommige gevallen van compleet nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Daarnaast krijgt een belangrijk deel van de woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Tijdens het bouwproces houdt Heijmans rekening met flora & fauna. De afgelopen periode zijn er tijdelijke voorzieningen getroffen voor de vleermuis, gierzwaluw, huismus, dwergvleermuis en de laatvlieger. Dit geeft deze dieren een nieuw thuis tijdens de werkzaamheden. Na de renovatie beschikken alle woningen over voldoende verblijfplaatsen voor diverse vogels en vleermuizen.

Margriet Drijver, directeur bestuurder bij Woongroep Marenland, is blij met de realisatieovereenkomst: ,,Met de stijgende energieprijzen is het belangrijk om snelheid te maken in de verduurzaming van de bestaande woningen. Door dit te combineren met andere werkzaamheden, slaan we twee vliegen in één klap en hebben onze huurders maar één keer werklui over de vloer en straks, naast een lagere energierekening, ook een fijner huis.”

Remco van der Mossel, directeur Woningbouw Heijmans Noord: ,,Groot onderhoud en verduurzaming is voor bewoners vaak een ingrijpende gebeurtenis. Daarom neemt onze bewonersbegeleider de bewoners bij de hand tijdens dit traject. Fijn dat we voor 292 bewoners het wooncomfort kunnen verhogen en door deze werkzaamheden hun energielasten kunnen verlagen waardoor we kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving.’’