Ook de bekende stormbaan zal weer aanwezig zijn (foto Oranje Comité Delfzijl)
Ook de bekende stormbaan zal weer aanwezig zijn (foto Oranje Comité Delfzijl)

Koningsdag Delfzijl met nog meer vertier

Algemeen

DELFZIJL - Koningsdag Delfzijl zal op 27 april een nog grotere opzet krijgen. Het Oranje Comité Delfzijl werkt daarvoor samen met jongerenorganisatie JONG Noord. Dat maakt nieuwe programmaonderdelen mogelijk.

Het centrum van Delfzijl zal op Koningsdag weer bol staan van de activiteiten. Blikvanger wordt een grote skate- en BMX-baan waar demonstraties worden gegeven en jongeren ook zelf in actie kunnen komen. Alle attracties komen weer op het Molenbergplein en rond de kerk. Traditiegetrouw zal ook de 35 meter lange stormbaan weer aanwezig zijn, evenals een pannakooi voor de voetballers. Verder is er weer een interculturele markt. Hier worden door verschillende etnische groepen uit Eemsdelta gerechten bereid uit het land van herkomst. Er zijn stands met Molukse, Indische, Surinaamse, Antilliaanse, Turkse en Nederlandse standhouders die zelf gemaakte producten verkopen.

Een hoofdrol is uiteraard ook weggelegd voor de jaarlijkse vrijmarkt, die elke keer weer veel tevreden kopers en verkopers naar het centrum van Delfzijl trekt. Het geheel wordt weer omlijst met muzikale optredens op verschillende plaatsen in het centrum en op het podium op het plein bij De Molenberg.

In verband met de grote belangstelling voor de interculturele markt wordt dit keer voor de standhouders meer ruimte gecreëerd op het Molenbergplein. Vol is vol, dus het is zaak tijdig een plek te reserveren. Plaatsen en kramen kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen naar imarkt@oranjecomitedelfzijl.nl. Voor meer informatie kan een e-mail gestuurd worden naar secretaris@oranjecomitedelfzijl.nl.