Afbeelding

147e editie Pinksterfeesten Delfzijl met uitgebreid programma

Algemeen

DELFZIJL - Delfzijl staat over vier weken weer volledig in het teken van de Pinksterfeesten. Voor deze 147e editie is een uitgebreid programma opgesteld, dat wordt afgewerkt van woensdag 24 mei tot en tweede pinksterdag 29 mei. 

Alle bekende elementen zijn ook dit jaar weer aanwezig. De Pinksterfeesten zijn daardoor in trek bij niet alleen de bevolking van Delfzijl, maar ook bij inwoners uit de verre omgeving en niet te vergeten oud-inwoners. Het evenement is een feest is van ontmoeten, begroeten, verbinden en plezier maken. Ook dit keer met de jaarmarkt en kermis. 

Traditionele onderdelen zijn het standwerkersconcours, de roeiwedstrijden, Volle Kracht over de Gracht, kraiten, Zotte Zondag, taptoe, de rijtoer en natuurlijk het dijkfeest op Tweede Pinksterdag. Het podium staat dit jaar weer op de oude plaats op de dijk, zodat meer strand beschikbaar is voor het zicht op de artiesten. Dat zijn dit jaar Flemming, bekend van onder meer hits als ‘Amsterdam’ en ‘Paracetamollen’, Stef Ekkel, zanger Orlando, Papa Di Grazzi en Poar Neem’n.

Nieuw element dit jaar is op zondag en maandag de Ibiza Markt. Bezoekers kunnen het kleurrijke Ibiza beleven rondom de nieuwe boulevard. Ze kunnen shoppen op de Ibizamarkt, swingen op tropische en sixties en seventees live muziek, en lekker eten. Andere attracties zijn een grote photobooth, een sneltekenaar, kunst en het kidsplein.

Het ‘Grand Finale’ concert op de avond van Tweede Pinksterdag in de Eemsdeltahal wordt dit jaar gegeven door Bouke & the Elvis Matters Band. Dit concert wordt aangeboden door KZ&RV Neptunus en is gratis toegankelijk. Zoals gebruikelijk is er op de avond van tweede pinksterdag weer een afsluitend vuurwerk.