Linde Nijhuis en Bert Ridderbos treden zondag op in Westeremden (foto Annemarie Kamp).
Linde Nijhuis en Bert Ridderbos treden zondag op in Westeremden (foto Annemarie Kamp).

Linde Nijland & Bert Ridderbos naar Roodehaan in Westeremden

Algemeen

WESTEREMDEN - Linde Nijland & Bert Ridderbos geven zondag een live optreden op podium Roodehaan in Westeremden.

Het duo staat voor pure folk, waarbij Nijland zorgt voor de zang en multi-instrumentalist Ridderbos voor de begeleiding. Hij bespeelt gitaren, banjo, cittern en accordeon en maakte in het verleden onder andere deel uit van de Groningstalige groep Törf. 

Linde Nijland is door het muziektijdschrift ‘Heaven’ uitgeroepen tot ‘de beste folkzangeres van Nederland’. In eerdere jaren speelde het duo samen met Winterliederen en de Britse Kirsty McGee. Ook maakten Linde en Bert samen een avontuurlijke muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. Ook toeren ze regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt. Daarnaast zijn er invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk. 

Onlangs kwam het nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’. Hiervan zijn bij het concert in Westeremden ook zeker nummers te horen.

Het optreden begint om 15.00 uur op Kosterijweg 10A in Westeremden. Reserveren kan via 0595-785330, info@roodehaan of 0633319752.