Rivke Leenders is het nieuwe raadslid voor GroenLinks in Eemsdelta.
Rivke Leenders is het nieuwe raadslid voor GroenLinks in Eemsdelta.

Rivke Leenders geïnstalleerd als raadslid in Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Rivke Leenders uit Delfzijl is dinsdag in Eemsdelta geïnstalleerd als nieuw raadslid voor GroenLinks. Ze volgt de vertrokken Cindy Looyé op.

Sinds het aantreden van de huidige gemeenteraad, een kleine 2,5 jaar geleden is Leenders het vijfde raadslid dat voor GroenLinks is beëdigd. Twee van haar voorgangers zijn uit de gemeente vertrokken en een derde verliet de raad omdat ze bij de gemeente in dienst trad. Ze vormt nu samen met Luut van der Kooi de tweepersoons fractie van GroenLinks. 

De 30-jarige Rivke Leenders was al fractie assistent. Ze woont sinds vier jaar in de Zandplatenbuurt van Delfzijl en is sindsdien actief voor haar partij. Leenders volgde aan de Rijks Universiteit Groningen de studie psychologie en behaalde daar haar Master. Ze werkt al gedragsdeskundige in de gehandicaptenzorg. 

In de gemeenteraad zal ze zich voornamelijk gaan bezighouden met het sociale domein, de zorg en onderwijs. ,,Ik ga voor gelijke kansen en goede zorg voor iedereen”, aldus het kersverse raadslid.