Marianne Timmer komt naar het Voel je Fit Festival om te vertellen over manieren om succesvol te zijn (foto Voel je Fit Festival).
Marianne Timmer komt naar het Voel je Fit Festival om te vertellen over manieren om succesvol te zijn (foto Voel je Fit Festival).

Voel je Fit Festival op Campus Eemsdelta in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - De gemeente Eemsdelta organiseert zaterdag een groot gezondheidsfestival op het terrein van Campus Eemsdelta in Appingedam. Voor dit ‘Voel je Fit Festival’ wordt samengewerkt met gezondheidsorganisaties uit de regio.  

Het is de tweede keer dat er een gezondheidsmarkt in Appingedam wordt georganiseerd. Het doel is bezoekers op een leuke manier kennis laten maken met de mogelijkheden om fitter te worden en te blijven. Het festival is zowel voor jong als oud. Er is gelegenheid om de sportfaciliteiten op de campus bekijken.

Verder is er een informatiemarkt met 20 kramen, bezoekers kunnen iets eten en drinken, en verschillende sportverenigingen uit de buurt geven demonstraties. Ook zijn er drie sprekers, waaronder Marianne Timmer, winnares van drie gouden Olympische schaatsmedailles. Zij vertelt vanaf 13.30 uur over wat haar precies geholpen heeft bij het boeken van de successen. Haar bijdrage draagt de titel ‘Het Mysterie van Succes’. Vanaf 14.30 uur komt een medewerker van de Bas van de Goor Foundation aan het woord en vanaf 15.30 uur Lydia Terpstra van de gemeente Eemsdelta over de toekomstplannen voor het campusterrein. 

Ook Fietsmaatjes Eemsdelta is present en informeert de bezoekers over haar activiteiten. Daarbij gaat het om het koppelen van vrijwilligers aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Dit is een e-bike waarbij de mensen naast elkaar zitten. Zo kunnen gast én vrijwilliger lekker in beweging zijn en genieten van de omgeving en onderlinge gesprekken. Het is mogelijk een proefritje te maken op de duofiets.

Verder is er een Blijtankstation. Hier kunnen bezoekers luisteren naar ‘lieve woorden en complimenten’, waardoor ze zich volgens de bedenkers positief en opgewekter gaan voelen. 

Het festival duurt van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in en om het nieuwe gebouw op de Campus Eemsdelta. Meer informatie is te vinden op campuseemsdeltagroningen.nl/voel-je-fit-festival.

Het festival wordt georganiseerd vanuit ‘Meer Gezonde Jaren voor Appingedam’, een project van de gemeente Eemsdelta. De partners zijn dit keer Gezondheidscentrum Overdiep, Huis voor de Sport en Cadanz Welzijn.