De kermis in Delfzijl is altijd goed voor een kleurrijk spektakel (archieffoto).
De kermis in Delfzijl is altijd goed voor een kleurrijk spektakel (archieffoto).

Jaarlijkse kermis in Delfzijl is in aantocht

Algemeen

DELFZIJL - In Delfzijl wordt van 24 tot en met 29 mei weer de jaarlijkse voorjaarskermis gehouden. Op het Molenbergplein kan door jong en oud weer genoten worden van een keur aan attracties.

Een van de blikvangers is de Polyp, een vrolijk en bontgekleurde ‘octopus’ die al dansend en swingend haar rondjes maakt. Ondertussen draaien de stoere gondeltjes aan de uiteinden van haar tentakels met verschillende snelheden in de rondte.

Plezier voor jong en oud is er ook bij het Funhouse, waar tal van obstakels moeten worden overwonnen tijdens de zoektocht naar de uitgang. Deze survival gaat via meerdere etages. Bij de Wipp zoeft de kermisganger in variabele snelheden van links naar rechts en van boven naar beneden. Voor topspektakel zorgt ook de Disco Jumper. Met een hoop gesis dansen en swingen de armen al ronddraaiend op en neer, terwijl ook de draaiende gondeltjes alle kanten op gaan. Een sterke maag is wel een vereiste.

Ook de kleintjes kunnen hun hart ophalen op de kermis in Delfzijl, bijvoorbeeld bij de Flying Jumbo. Daar kiest een reeks kleurige olifanten het luchtruim voor een vliegreis op een zelf te bepalen hoogte. Papa of mama kunnen mee op reis om de jonge avonturiers te begeleiden. Ook de dansende theekopjes zijn bij kinderen in trek. Nieuw dit jaar is de familie-achtbaan. Hier voert de reis door het wilde westen over bergen en dalen.

Wie liever een gokje waagt, heeft eveneens ruime keus op de kermis. En natuurlijk is ook aan de lekkerbekken gedacht. Een heerlijk zoete suikerspin, zuur- of kaneelstok, Spaanse Churros, pannenkoeken: het is er allemaal.

Op vrijdag 26 mei bezoekt Super Mario om 19.00 uur de kermis. Op zaterdag 27 mei om 15.00 uur komen Bing en Flop langs. Op maandag 29 mei wordt rond 23.00 uur afgesloten met een fantastisch vuurwerk.