Anamesa treedt zondag op in Westeremden.
Anamesa treedt zondag op in Westeremden.

Concert Anamese bij Roodehaan in Westeremden

Algemeen

WESTEREMDEN - Bij Roodehaan aan de Kosterijweg 10A in Westeremden treedt zondag vanaf 15.00 uur trio Anamesa op. 

Het gezelschap bestaat uit Leonieke Toering, J.R. Bathoorn en Jelte Fossen. Zij spelen traditionele muziek uit Mexico, de Balkan en andere delen van Europa. Als trio vlechten ze de levendige melodieën ineen. Soms melancholisch, dan weer meeslepend zingen zij over tragische liefdesverhalen, het verlangen om te dromen en te dwalen, en de rauwheid van het bestaan. 

Het gaat om gelouterde muzikanten die bekend zijn uit de hyperactieve folkscene in Groningen. Leonieke Toering is zangeres, dichter en muzikant. Ze maakt ook deel uit van het folkduo Lenny & Junior. Inmiddels is ze zich, naast de muziek uit Italië en Mexico, gaan toeleggen op het schrijven van eigen nummers waar ze solo mee optreedt. Met haar heldere stem, haar gitaarspel en de keuze voor romantische thema’s heeft ze menig publiek niet onberoerd gelaten. 

Jan Roelof Bathoorn zingt en speelt folkmuziek uit heel Europa op accordeon. Ook Jelte Fossen loopt al jaren mee in de Groninger muziekscene als multi-instrumentalist op percussie, snaren, ud en mandoline.

Kaarten kosten 12,50 euro. Reserveren kan via 0595-785330, info@roodehaan.com of op www.roodehaan.com