Bezoekers kunnen onder meer het helikopterdek bekijken.
Bezoekers kunnen onder meer het helikopterdek bekijken.

UMCG geeft kijkje achter de schermen bij open dag

Algemeen

GRONINGEN - Altijd al eens een operatiekamer of de traumahelikopter van het UMCG willen bekijken? Zaterdag 10 juni is dit mogelijk tijdens de open dag die het ziekenhuis organiseert. 

Het UMCG organiseert deze open dag omdat het 225 jaar bestaat. Het programma is zeer divers en interessant.

Niet toegankelijk

Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Dat varieert van de operatiekamers tot het protonencentrum en het helikopterdek. Tijdens de open dag heeft men eenmalig de kans om op plekken te komen waar men anders niet komt.

Speurtocht

Ook zijn er verschillende interessante lezingen. Bijvoorbeeld over de werking van het immuunsysteem, of de kansen om middelen die bekend staan als partydrugs, zoals ketamine, MDMA, als medicijn te gebruiken in de psychiatrische zorg. Poliklinieken openen hun deuren, er is een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie en er zijn uiteraard verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij hun knuffel gipsen, een speurtocht doen, een gaatje leren boren bij de tandarts en infuus leren prikken bij de dokter. Kortom, voor jong en oud is deze open dag een absolute aanrader.

De open dag duurt zaterdag 10 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Het UMCG roept iedereen op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of lopend naar het ziekenhuis te komen. Meer informatie over het uitgebreide programma is te vinden op www.umcg.nl/opendag.