De Eemshaven vanuit de lucht gezien (foto Koos Boertjens).
De Eemshaven vanuit de lucht gezien (foto Koos Boertjens).

Open dag Eemshaven ter ere van 50-jarig jubileum

Algemeen

EEMSHAVEN - Groningen Seaports organiseert op zaterdag 10 juni een grote open dag in de Eemshaven. Hiermee wordt gevierd dat de haven 50 jaar geleden op 7 juni feestelijk werd geopend door toenmalig koningin Juliana.

Veel bedrijven openen hun terreinen voor bezoekers. Ook in gebouw Nijlicht aan de Schildweg 16 zijn bedrijven aanwezig met een eigen stand om bezoekers te voorzien van informatie. Daarnaast zijn er veel verschillende activiteiten, zoals vaartochten en optredens. Gedurende de dag rijden bussen vanaf het centrale punt Nijlicht langs alle deelnemende bedrijven. Bezoekers kunnen bij deze bedrijven de bus verlaten en met een volgende bus hun tour vervolgen. Op verschillende locaties zijn foodtrucks aanwezig.

De open dag wordt om 10.00 uur officieel geopend in gebouw Nijlicht door de CEO van Groningen Seaports, Cas König. Om 17.00 uur is de open dag afgelopen. De activiteiten zijn voor iedereen vrij en gratis toegankelijk. Aanmelden voor de kosteloze vaartochten is wel verplicht, dit om wachtrijen te voorkomen. Dat kan via de website www.eemshaven50jaar.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma en de historie van de Eemshaven.