Afbeelding

Veteranendag Oldambt in Bourtange

Algemeen

BOURTANGE - De jaarlijkse veteranendag voor oud-militairen uit de gemeente Oldambt wordt op zaterdag 17 juni gehouden in Bourtange. Het evenement is ook voor veteranen uit de gemeente Westerwolde.

Met deze regionale veteranendag willen de beide gemeentebesturen hun waardering tonen voor de inzet en moed van de oud-militairen. Ook moet deze dag bijdragen aan het begrip in de samenleving van en voor veteranen. 

Het officiële gedeelte begint met een herdenking van gesneuvelden. Daarna volgt een toespraak van burgemeester Jaap Velema van Westerwolde en burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt. Ook zal er een gastspreker aan het woord komen. Hierna volgt een kranslegging bij het Pools Monument in Bourtange. De middag wordt afgesloten in restaurant ’s Lands Huys. Hier kunnen de veteranen en hun partners bijpraten en ervaringen uitwisselen. 

Veteranen zijn Nederlandse oud-militairen die hebben gediend in oorlogsomstandigheden of bij een vredesmissie. Dit kan dus zijn in Indië, Libanon, Cambodja, Iran of korter geleden op de Balkan, in Afghanistan, Irak, Mali of Jordanië. Leeftijd speelt geen rol.