Serviceflat Hoogwatum in Delfzijl bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd.
Serviceflat Hoogwatum in Delfzijl bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd.

Serviceflat Hoogwatum in Delfzijl viert 50-jarig bestaan

Algemeen

DELFZIJL - Serviceflat Hoogwatum aan de Kustweg in Delfzijl bestaat vijftig jaar. De bewoners vieren dit vrijdag en zaterdag met diverse festiviteiten. 

Hoogwatum is een vertrouwde naam in Delfzijl en omstreken. Niet zo vreemd voor een instituut dat al vijftig jaar bestaat. Deze mijlpaal zal worden gevierd met bewoners, oud-bewoners, vrijwilligers, medewerkers en alle andere betrokkenen. De organisatie belooft ‘een gedenkwaardige viering’.

Het jubileumweekend start vrijdag met een feestelijke receptie in de feesttent op de parkeerplaats van Hoogwatum. Van 15.00 tot 17.00 uur kunnen bewoners en genodigden genieten van een gezellig samenzijn waarbij ook zeker zal worden teruggeblikt op de afgelopen vijftig jaar.

Zaterdag begint de viering om 14.00 uur met een rit door de stad in een authentieke paardentram. De bewoners en hun gasten kunnen genieten van de bezienswaardigheden in Delfzijl en kunnen tegelijk oude herinneringen ophalen.

Hoogtepunt van de dag is volgens de organisatie het optreden van de bekende Groningse zangeres Wia Buze. ,,Met haar kenmerkende stem en energieke podiumaanwezigheid zal ze het publiek vermaken’’, zo wordt beloofd. Na dit optreden volgt een gezamenlijk diner in de feesttent, dat om 18.00 uur van start gaat. 

Serviceflat Hoogwatum heeft gedurende de afgelopen 50 jaar een belangrijke rol gespeeld in het bieden van comfortabele en zorgzame huisvesting aan haar bewoners. Het jubileum is een moment om terug te kijken op de vele herinneringen en successen die samen zijn gedeeld, evenals een gelegenheid om vooruit te kijken naar een mooie toekomst.