Afbeelding

Groningen Seaports doet mee aan World Cleanup Day

Algemeen

DELFZIJL - Groningen Seaports doet zaterdag 16 september mee aan World Cleanup Day. Het is de vierde keer dat de havenorganisatie zich inzet voor deze wereldwijde schoonmaakactie. 

Op World Cleanup Day worden over de hele wereld initiatieven georganiseerd om plastics en ander zwerfafval van straat te krijgen. In samenwerking met The Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF) gaat er wederom geprobeerd worden om het havengebied van Delfzijl te ontdoen van afval en plastics. Vorig jaar droeg een recordaantal van 150 deelnemers hier aan bij.

De World Cleanup Day in Delfzijl zal officieel worden geopend op de parkeerplaats bij het kantoorpand van Groningen Seaports aan de Handelskade Oost. Groningen Seaports’ CEO Cas König en burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta zullen ‘s ochtends het officiële startsein geven. Hierna vertrekken verschillende groepen naar de opruimlocaties. Het verzamelde afval zal na afloop worden opgehaald door de maritieme milieudienstverlener Bek & Verburg.