Al slingerend door het oude landschap werd volop genoten van het Fivelstadtocht.
Al slingerend door het oude landschap werd volop genoten van het Fivelstadtocht.

Tropische editie Fivelstadtocht

Algemeen

APPINGEDAM - De uitverkochte 9e editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht, met start en finish in Appingedam, is  zaterdag een groot succes geworden.

Ondanks de uitverkochte versie was het opkomstpercentage lager dan andere jaren, maar die werd hoofdzakelijk veroorzaakt doordat er sprake was van de warmste omstandigheden sinds de start van de Fivelstadtocht in 2014.

Oplopende temperaturen 

De wandelaars werden dan ook geconfronteerd met oplopende temperaturen, vooral ruim na het middaguur. Er waren indrukwekkende routes en bezienswaardigheden. De route voerde onder andere door Leescafé Doemkes en restaurant Basiliek verder in oostelijke richting. De doorkomst in het splinternieuwe schoolgebouw van de Eemsdelta Campus werd ook met veel enthousiasme begroet door alle deelnemers.

Veel positieve reactie 

Al slingerend door het oude landschap werden -afhankelijk van de te lopen afstand- de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bewonderd: door het groene hart van Delfzijl, Amsweer, Meedhuizen, Tjuchem en Steendam.
Met voor de deelnemers op alle afstanden uitstekende faciliteiten in combinatie met de vele onverwachte wendingen in het wandelgebied gekoppeld aan haar eeuwenoude geschiedenis zorgden voor vele positieve reacties. Vermoeid maar voldaan bereikten de warme wandelaars hun finish bij de Franse School in Appingedam, waar de verkoeling stond te wachten.