Vanaf links wethouder Annalies Usmany-Dallinga, demissionair minister Hugo de Jonge en directeur-bestuurder Anita Tijsma van Acantus.
Vanaf links wethouder Annalies Usmany-Dallinga, demissionair minister Hugo de Jonge en directeur-bestuurder Anita Tijsma van Acantus.

Minister De Jonge tijdens werkbezoek op de fiets door Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Minister Hugo de Jonge heeft vorige week een bezoek gebracht aan de gemeente Eemsdelta, als onderdeel van zijn werkbezoek in de provincie Groningen. De Jonge bezocht Delfzijl onder leiding van wethouder Annalies Usmany-Dallinga en directeur-bestuurder Anita Tijsma van woningcorporatie Acantus.

Tijdens een fietstocht heeft het gezelschap een groot aantal woningbouwprojecten gezien. Wethouder Usmany-Dallinga: ,,De minister was enthousiast over de vele woningen die hier in aanbouw zijn en heeft zich laten informeren over onze verdere ambities voor voldoende, betaalbare, kwalitatief goede, duurzame en veilige woningen.”

Langs verschillende projecten

De minister was hiervan onder de indruk. De fietsroute startte met de zon weerspiegeld in de Eems, met het zicht op het strand. Daarna fietste de delegatie langs verschillende projecten in het centrum, de voormalige LTS-locatie, het ziekenhuisterrein, de Landenbuurt, de Wending en Kwelderland. Annalies Usmany-Dallinga: ,,Wij zijn blij met deze interesse vanuit het Rijk en vertrouwen erop dat ze ons blijven helpen om de ambitie van Eemsdelta waar te maken.”

Aantrekkelijke regio

De gemeente Eemsdelta werkt samen met de verschillende woningcorporaties, marktpartijen en de vertegenwoordigers van bewoners zoals de huurdersorganisaties om haar huidige en toekomstige inwoners zo goed mogelijk te faciliteren. Anita Tijsma van woningcorporatie Acantus: ,,Wij vinden het heel belangrijk om samen te werken aan een aantrekkelijke regio om te blijven én komen wonen, werken en leven.”

Versterking

In Eemsdelta worden duizenden huizen versterkt of nieuw gebouwd als gevolg van de gaswinning. Maar ook eigenaren van bestaande woningen moeten mogelijkheden hebben om hun woning toekomstbestendig te maken. Het Rijk ondersteunt financieel op onderdelen om toekomstbestendige kernen en dorpen in een aantrekkelijke woonomgeving mogelijk te maken.