Onder het toeziend oog van wethouder Jan Menninga tekenen wethouder Hans Ronde en Karin Zwart de samenwerkingsovereenkomst.
Onder het toeziend oog van wethouder Jan Menninga tekenen wethouder Hans Ronde en Karin Zwart de samenwerkingsovereenkomst.

Eemsdelta sluit aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Algemeen

EEMSDELTA - Eemsdelta gaat maandag 18 september van start met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Door aan te sluiten bij dit fonds kunnen inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen toch meedoen aan sport- en culturele activiteiten.

Wethouder Hans Ronde, Rita van Driel van het Volwassenenfonds en directeur van Huis voor de Sport Groningen Karin Zwart ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Huis voor de Sport Groningen helpt de gemeente bij de uitvoering van het fonds. Deelname aan het Volwassenenfonds is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

‘Meedoen kost geld’ 

Hans Ronde: ,,Mee kunnen doen aan sport, cultuur en muziek is belangrijk. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid en vergroot je sociale netwerk. Meedoen kost geld. Geld dat er bij huishoudens met een laag inkomen vaak niet is. Daarom werken wij al een aantal jaren samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor kinderen. Voor inwoners vanaf 18 jaar was deze mogelijkheid er niet. Door aan te sluiten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen inwoners van alle leeftijden met een laag inkomen nu ook sporten of meedoen aan culturele activiteiten.”

Inwoners die gebruik willen maken van het Volwassenenfonds kunnen hiervoor terecht op eemsdelta.nl/volwassenenfonds en op volwassenenfonds.nl. Zij kunnen ook contact opnemen met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer 0596-639010. Het Sociaal Plein is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.00 uur bereikbaar.