Ook de Delfzielster Dweildag staat weer op het programma (archieffoto Lex Emmens).
Ook de Delfzielster Dweildag staat weer op het programma (archieffoto Lex Emmens).

Centrum Delfzijl twee dagen lang vol blaas- en slagwerkmuziek

Algemeen

DELFZIJL - In het centrum van Delfzijl wordt zaterdag 23 en zondag 24 september een groot muziekfestival gehouden. De havenstad staat dan volledig in het teken van blaas- en slagwerkmuziek.

Met vier verschillende programma-onderdelen en ruim 800 muzikanten komt het publiek tijdens het Muziekfestival Delfzijl volop aan zijn trekken.

Muziek op acht locaties 

Het festival gaat zaterdag 23 september om 13.00 uur van start. In het centrum treden op acht locaties harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, een bigband en een saxofoon-ensemble op. In het centrum wordt een braderie gehouden. Om 16.30 uur zal de streetparade het centrum binnenkomen. De deelnemers van de grote muziekshow zullen door de winkelstraten mars- en showmuziek laten zien en horen.

Muziekshow 

Vijf gerenommeerde showkorpsen zullen vanaf 20.00 uur een grote muziekshow geven op het Molenbergplein. Het plein wordt verlicht en een dweilorkest zal vanaf 19.15 uur het voorprogramma verzorgen. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale. Op het plein zal een tribune worden geplaatst voor bezoekers die zittend de muziekshow willen bekijken. Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Alleen voor een plek op de tribune moet een kaart worden gekocht. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloemenhuis Akkerman en online op www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Dweildag

Zondag 24 september gaat het dak eraf met de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten zullen de gehele middag optreden en strijden om de publieksprijs. Ook een aantal popkoren zal optreden. Verder is het koopzondag met een braderie in de winkelstraten. De finale plus prijsuitreiking vindt rond 17.30 uur plaats op het Molenbergplein.