Afbeelding

Fotowedstrijd rond steegjes van Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Appingedam is bekend van zijn hangende keukens, maar minstens zo kenmerkend zijn de vele steegjes in de stad. Rond die steegjes is nu een fotowedstrijd van start gegaan.

Van oudsher waren de steegjes belangrijk voor het vervoer van turf tussen water, kade en straat, zoals vandaag de dag nog aan het stratenpatroon is af te lezen. Maar de steegjes raakten in onbruik en daarmee in vergetelheid.

Nieuwe leven inblazen

Met de fotowedstrijd wordt geprobeerd de steegjes in Appingedam nieuw leven in te blazen, zodat ze weer onderdeel worden van het stadse leven. Niet alleen foto’s van nu zijn welkom, ook historische foto’s uit bijvoorbeeld een familiealbum. Deelnemers dienen bij hun afbeeldingen wel aan te geven wat zij opvallend of bijzonder vinden aan het steegje dat zij hebben gefotografeerd.

Meedoen

Foto’s inleveren kan tot 7 oktober. Deelnemers kunnen hun foto van een steegje of een facet van een steegje mailen naar info@museumstadappingedam.nl onder vermelding van #steegjesAppingedam of plaatsen op Instagram, voorzien van de hashtag #steegjesAppingedam. Deelnemende fotografen maken kans op een plekje op de tentoonstelling in het Museum Stad Appingedam en een rondvaart.

Dit fotowedstrijd is een initiatief van de gemeente Eemsdelta, het College van Rijksadviseurs, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Museum Stad Appingedam.