Onder het toeziend oog van echtgenote Anita ontvangt Meindert Joostens uit handen van burgemeester Ben Visser de erepenning met oorkonde (foto: Jan van Heerde).
Onder het toeziend oog van echtgenote Anita ontvangt Meindert Joostens uit handen van burgemeester Ben Visser de erepenning met oorkonde (foto: Jan van Heerde).

Erepenning Eemsdelta voor Meindert Joostens

Algemeen

EEMSDELTA - Meindert Joostens heeft woensdag uit handen van burgemeester Ben Visser de erepenning van de gemeente Eemsdelta ontvangen.

Dat gebeurde tijdens een voor hem gehouden receptie in Het Schathuis van Ekenstein in Appingedam.

De erepenning is een blijk van waardering voor mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de hele gemeente Eemsdelta.

Joostens (67) was gedurende zeventien jaar wethouder van achtereenvolgens de gemeenten Delfzijl en, na de herindeling, Eemsdelta. Per 1 september is hij met pensioen.

Lovende woorden

Burgemeester Ben Visser: ,,Meindert Joostens krijgt de erepenning als blijk van waardering voor de professionele manier waarop hij maar liefst 17 jaar invulling heeft gegeven aan het wethouderschap in de gemeenten Delfzijl en Eemsdelta. Zo nam hij in een periode waarin het bestuurlijk niet goed ging met de gemeente Delfzijl de verantwoordelijkheid om het vertrouwen van inwoners terug te winnen. Daar is hij met zijn collega-bestuurders in geslaagd. Ook speelde hij een belangrijke rol bij het lokaal en regionaal organiseren van zorg en ondersteuning voor kwetsbare inwoners én bij de uitvoering van gemeentelijke taken op grond van de Participatiewet. Het bieden van een vangnet aan kwetsbare inwoners stond bij hem voorop.”