Afbeelding

GGD Groningen gaat weer vaccineren tegen corona

Algemeen

DELFZIJL - De GGD Groningen gaat vanaf maandag 2 oktober weer vaccineren tegen corona. Dat gebeurt op drie locaties in de provincie, onder andere in Delfzijl. 

Deze coronavaccinatie is bedoeld voor mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona. Dit zijn 60-plussers, volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen, mensen die in een ‘medisch hoog risicogroep’ zitten en zwangeren. Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact mogen een coronaprik halen.Deze najaarsronde loopt tot eind december. Voor zwangeren en medisch hoog risicogroepen blijft de coronaprik het gehele jaar beschikbaar.

Zelf een afspraak maken

Ouderen krijgen een een brief om zelf een afspraak te maken. In de brief is vermeld hoe men de afspraak maakt. Overige doelgroepen kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken. Dit kan met DigiD op www.planjeprik.nl. Mensen zonder DigiD kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met 0800-7070 om een afspraak te maken.

Drie priklocaties

Er zijn op dit moment drie priklocaties in Groningen. Die zijn te vinden aan de Osloweg in Groningen (maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur), de Zwaaikom in Veendam (dinsdag en donderdag van 13.00 tot 14.00 uur) en de Sikkel in Delfzijl (maandag en woensdag van 13.00 tot 14.00 uur).