Het bestuur van de vereniging Loppersumer Jaarmarkt, verantwoordelijk voor de organisatie van markt en kermis.
Het bestuur van de vereniging Loppersumer Jaarmarkt, verantwoordelijk voor de organisatie van markt en kermis.

Loppersum maakt zich op voor jaarmarkt en kermis

Algemeen

LOPPERSUM - De 125e editie van de jaarmarkt van Loppersum wordt woensdag 20 september van 12.00 tot 18.00 uur gehouden. De kermis draait van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 september.

De markt vindt plaats in het centrum van Loppersum: in de Hogestraat, Lagestraat en de Burgemeester van de Munnikstraat. Op de warenmarkt staan niet alleen marktlieden uit de omgeving, maar ook van verder weg. Voor de muzikale omlijsting komt Shanty- en Amusementskoor Losdorp naar Loppersum. Naast shanty ‘s en zeemansliederen zingt het koor diverse andere liedjes op de Lopster jaarmarkt.

Hoe zwaar weegt het bestuur?

Er kan ook meegedaan worden aan de actie ‘Hoe zwaar weegt het bestuur’. Het gaat dan uiteraard om het bestuur van de vereniging Loppersumer Jaarmarkt. Deelnemen kan bij de stand van de Loppersumer Jaarmarkt, te vinden nabij de Lopster Kroon. Deelnemers maken kans op een van de tien waardebonnen, te verzilveren bij de lokale middenstand. 

Vrijkaartje

Leden van de vereniging Loppersumer Jaarmarkt kunnen ook naar de marktkraam komen om daar een vrijkaartje voor hun kinderen af te halen. Het gaat om een kaartje voor de zweef- of draaimolen. Ook krijgen ze een tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin. De leden krijgen verder een euro korting op een zak oliebollen bij de Oliebollenkraam. Iedereen kan op de markt lid worden van de vereniging. Dat kost 5 euro.

De kermis is van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 september en zal worden gehouden op het Marktplein. Het bestuur is blij dat er een leuk assortiment kan worden geboden. Op donderdag is er traditiegetrouw de Eurodag.