Afbeelding

Groot onderhoud aan provinciale weg tussen Ten Post en Overschild

Algemeen

TEN POST - De provincie Groningen werkt vanaf maandag 25 september tot en met vrijdag 3 november aan de provinciale weg tussen Ten Post en Overschild. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N387 (Slochteren, Schildwolde, Siddeburen) en de N33 (Appingedam).

De Woldjerweg en een deel van de Meenteweg (N865) krijgen nieuw asfalt. Ook worden de kruisingen aangepast en komen er extra drempels om te benadrukken dat het om een 60-kilometerweg gaat. 

De werkzaamheden worden verdeeld in fases. Van 25 september tot 6 oktober wordt gewerkt aan het wegdeel vanaf de kruising bij de wisselwoningen in Ten Post tot de kruising bij de Kollerijweg ter hoogte van Wittewierum. De Kollerijweg en de Eemskanaal Noordzijde zijn al gestremd. De wisselwoningen in Ten Post zijn bereikbaar via Ten Post. 

Van 9 tot 20 oktober zijn er werkzaamheden vanaf de kruising Kollerijweg tot de Bloemhofbrug, inclusief de kruising Eemskanaal Noordzijde. De Kollerijweg blijft deze periode gestremd. 

Van 23 oktober tot 3 november zijn er werkzaamheden vanaf de Bloemhofbrug (inclusief kruising Eemskanaal Zuidzijde) tot en met de kruising Graauwedijk ter hoogte van Overschild. Het kruispunt van de Meenteweg (N865) met de Uiterburenweg in Schildwolde wordt in deze periode één dag gestremd. De datum is nu nog niet bekend.

Fietsers en voetgangers kunnen het fietspad naast de provinciale weg tot en met 8 oktober blijven gebruiken. Vanaf 9 oktober worden fietsers omgeleid via Woltersum en de Eemskanaal Noordzijde. Vanaf 23 oktober tot en met 3 november worden fietsers omgeleid via de Eemskanaal Zuidzijde, Laanweg en Graauwedijk. Buslijn 564 rijdt een alternatieve route.

 Om sluipverkeer tegen te gaan in Woltersum is het dorp van 25 september tot en met 20 oktober alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De oostzijde van Woltersum (Kollerijweg en Eemskanaal Noordzijde) wordt afgesloten en het dorp is alleen nog te bereiken via de Bouwerschapsweg. Landbouwverkeer wordt gedurende zes weken omgeleid via de Eemskanaal Zuidzijde, de Ruischerbrug en de N360 (Garmerwolde en Ten Boer).