De Toko in het Van Julsinghatehuis is vernieuwd.
De Toko in het Van Julsinghatehuis is vernieuwd.

Winkeltje Toko in Van Julsinghatehuis in Delfzijl vernieuwd

Algemeen

DELFZIJL - Het winkeltje Toko in het Van Julsinghatehuis in Delfzijl is vernieuwd. Woensdag vond de officiële heropening plaats.

De vernieuwing heeft te maken met de samenwerking die het woonzorgcentrum is aangegaan met dorpscoöperatie De Dörpswinkel en dagbesteding Wilhelmina in Woldendorp. Samen met de vrijwilligers van Van Julsingha is het winkeltje flink vernieuwd en is er een nieuwe inrichting en uitstraling gekomen. 

Verder heeft de samenwerking er voor gezorgd dat er vanaf 25 september ook twee mobiele ventkramen langs de deuren in het woonzorgcentrum gaan. Dit gebeurt door de mensen van dagbesteding Wilhelmina, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Zij zijn ook werkzaam in de De Dörpswinkel, de supermarkt in Woldendorp.

Niet alle bewoners van Van Julsingha kunnen zelfstandig naar de Toko toe lopen. Om hen toch te kunnen voorzien van een boodschapje én een gezellig praatje is het idee van de mobiele ventkramen ontstaan. Hiermee wordt een gezellig moment geboden aan de minder mobiele bewoners van het Delfzijlster woonzorgcentrum.