De heer en mevrouw Bergman samen met hun dochters en Jan Menninga.
De heer en mevrouw Bergman samen met hun dochters en Jan Menninga.

Delfzijlsters vieren 60-jarig huwelijksfeest

Algemeen

DELFZIJL - Het echtpaar Bergman-De Boer uit Delfzijl heeft vorige week woensdag z’n 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Locoburgemeester Jan Menninga ging op bezoek bij het diamanten paar om hen namens de gemeente persoonlijk te feliciteren.

Meneer en mevrouw Bergman hebben elkaar ooit leren kennen op de kade van de haven in Delfzijl, waar het marineschip van meneer Bergman afmeerde in verband met deelname aan maritieme feestelijkheden. Het was niet alleen een feestelijke dag, maar ook een ontmoeting tussen twee werelden. Meneer Bergman werd namelijk geboren in Indonesië en mevrouw Bergman is een geboren en getogen ‘Delfzielster’.

Na de technische opleiding bij de marine werkte meneer Bergman als machinist. Daarna stelde hij zijn technische kennis in dienst van Shell, Akzo en het elektriciteitsbedrijf van Noord Holland. 

Het diamanten paar woonde na hun trouwen niet heel lang in Delfzijl. Na een periode in Spijkenisse woonde de familie bijna dertig jaar in het midden van het land in Weesp en Hilversum. In deze tijd werden hun twee dochters geboren. Meneer en mevrouw Bergman hebben verder negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Mevrouw Bergman werkte lange tijd bij een platenmaatschappij. Zij voelde altijd al de drang om terug te keren naar haar geboortestreek. Ruim 25 jaar geleden maakten ze deze stap, waarna mevrouw Bergman actief werd in het vrijwilligerswerk. De heer Bergman onderhoudt sinds hun komst een grote moestuin waar menigeen van mag meegenieten.