Afbeelding

Regenboogzebrapad op terrein Campus Eemsdelta

Algemeen

APPINGEDAM - De gemeente Eemsdelta gaat een regenboogzebrapad aanleggen op het terrein van Campus Eemsdelta in Appingedam.

De gemeente wil hiermee laten zien dat zij staat voor diversiteit en acceptatie van minderheden. Door middel van een regenboogzebrapad wordt de diversiteit in de samenleving zichtbaar en wordt benadrukt dat iedereen zich vrij en geaccepteerd mag voelen.

De realisatie van het regenboogzebrapad vloeit voort uit een motie die is ingediend door de fractie Janny Volmer (nu EDE), GroenLinks en de PvdA. Omdat een dergelijke regenboogmarkering als voetgangersoversteekplaats niet rechtsgeldig is, kan het alleen worden gerealiseerd in een autoluw gebied. Het terrein van Campus Eemsdelta voldoet daaraan en de gemeenteraad heeft onlangs uit een drietal potentiële plekken voor het campusterrein gekozen. Daar vinden namelijk op korte termijn nog ontwikkelingen plaats, waarbij de aanleg kan worden meegenomen. 

De andere twee opties moesten nog op verdere ontwikkeling wachten, zodat realisatie van de gewenste voorziening wel vier jaar zou kunnen duren. Verder is een overweging dat een regenboogzebrapad op het campusterrein een breed bereik heeft, waarbij vooral jongeren en ouders worden bereikt.